sunnuntai 30. toukokuuta 2010

kuulokki


heips
29.5 kuukuvauksen yhteydessä käväisin katajanokalla jossa tiesin olevan lokkeja öiseen aikaan jalkeilla. ja kyllähän niitä olikin,kymmeniä. harmillista oli vain se että kuu oli hiemanliian  korkealla jotta sopisi lokin taustaksi. mutta kuten olen usein sanonut pitää luontokuvajan olla nöyrä. tässä tapauksessa jouduin suorastaan matelemaan kohdetta kuvatessani. muuten ei kuvaa olisi syntynyt.

lauantai 29. toukokuuta 2010

28-29.5.2010 99%




heips,
perjantaina klo n 23.40 nousi täysikuu kaakosta. päivä oli ollut kohtalaisen pilvinen joten oletin kuukuvauksen olevan mahdotonta pe-la yöltä. klo 23 ilmatieteenlaitoksen helsingin asemat näyttivät 8/8 ja 7/8 pilvisyys arvoja. onneksi varmistin asian kelikamerasta joka näyttää ruoholahsesta etelää. lännestä lipui kohti itää kirkas alue. nopeasti autoon ja ylinopeutta kaivopuistoon. kun saavuin ursa tähtitornin parkkipaikalle, näkyi punainen kuu nousemassa kaakossa. nopeasti kamera ja jalusta autosta ja kuvaamaan.
kuu käyttäytyi hyvin koko sen tunnin mitä sitä kuvasin. toukokuinen kuu matelee matalalla muutaman tunnin ja pulahtaa mereen lounaassa. se antaa koko lentonsa ajan mahdollisuuden saada muita objekteja kuvaan. 
mukavasta kuvauskhteesta huolimatta en ole tyytyväinen kuviin. syytän itseäni, kameraa,objektiivia ja kinopäätä. ehkä seuraavan täyden kuvaan kaukoputken läpi....
eXTReMe Tracker